Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü

Akarbaşı Mah. Kıbrıs Şehitleri Caddesi No 51 / C Odunpazarı / ESKİŞEHİR
Vizyon
VİZYONUMUZ Tasarımlarımızda; tarihi ve manevi kültürümüzü, sanat ve kalite ile harmanlayarak, varlığımızı bulunduğumuz topraklarda sürdürülebilir kılmak için varız.
Misyon
MİSYONUMUZ YAŞATTIĞIMIZ GELENEKSEL DEĞERLERİMİZLE ÖRNEK, KURUMSAL VARLIĞIMIZLA VAZGEÇİLMEZ, YAPTIKLARIMIZLA ÇAĞDAŞ, GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİR KÖPRÜYÜZ.
AKARBAŞI MAHALLESİ KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ NO: 57 / C ODUNPAZARI ESKİŞEHİR
ODUNPAZARI MERKEZ
Proje Çalışmaları
Enstitümüz Projelerinden Bazıları:1. TURİSTİK EL SANATLARI PROJESİ ( 1999) 2. TÜRK DÜNYASI TARİHİ KADIN GİYSİLERİ PROJESİ (2001) (Türk Dünyası aydını İsmail Gaspıralı anısına) 3. ANADOLU MEDENİYETLERİ PROJESİ (2004) • Frigya • Anadolu Selçuklu Medeniyeti • Osmanlı Dönemi El Sanatları 4. GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI PROJESİ (2005) 5. TÜRKİYE BEBEĞİ“ELİF BEBEK” PROJESİ (2007) 6. KÜLTÜREL PROJELER( 2011) • Balıkesir Pomak Dokuması • Eskişehir Savatlı Gümüş İşlemeciliği • Eskişehir Lületaşı İşlemeciliği • Eskişehir Sarıcakaya Dağküplü Kumaş Dokumaları 7. TÜRK DÜNYASI DESENLERİ, KIYAFET, AKSESUAR VE EŞYALARI PROJESİ (2013-2014) 8. TARİHTE İZ BIRAKAN 12 TÜRK ALİMLERİ PROJESİ-2015 9.ESKİŞEHİR /ODUNPAZARI GELİNİ PROJESİ KIZ iSTEME- SÖZ- NİŞAN-KINA GECESİ-DÜĞÜN KÜLTÜRÜ-2016 YÖRESEL PROJELER; 1. YÖRESEL HALK BİLGİLERİ ARAŞTIRMA PROJESİ • Nasreddin Hoca • Yunus Emre ve 13.yy Derviş Giysileri • Yunus Emre ve 13.yy Derviş Giysili Bebekler 2. ESKİŞEHİR YÖRESEL EL DOKUMALARI • Seyitgazi Kırka Belediyesi Cicim – Zili Dokumaları • Sarıcakaya-Dağküplü Köyü Kumaş Dokumaları • Sivrihisar Kilim Dokuma Motifleri 3. ESKİŞEHİR YÖRESİ TAŞ VE GÜMÜŞ İŞLEMECİLİĞİ • Lületaşı • Kalsedon – Sarıcakaya Mayıslar Köyü • Savatlı Gümüş İşlemeciliği –Alpu 4. ESKİŞEHİR YÖRESİ ARKEOLOJİK VE MİMARİ ESER ARAŞTIRMALARI PROJESİ • Frigya-Yazılıkaya • Odunpazarı Evleri-2014-2015 • Kurşunlu Külliyesi • Sivrihisar Mimarisi ve Bezemeleri 2015-2016 5.5. ESKİŞEHİR FOLKLOR ARAŞTIRMALARI PROJESİ • Eskişehir Geleneksel Giysiler Araştırması • Kırım Türkleri Folklor Araştırması-2014 • Eskişehir Yöresel Motif Araştırmaları-2014 • Eskişehir Yöresel Giysili Bebekleri Araştırması-2015 • Eskişehir Yöresi Kapı ve Kapı Tokmakları Araştırması -2015-2016 • Eskişehir Yöresi Gelin Hamamı Araştırması-2015-2016 • Olgunlaşma Enstitüleri Ortak Çalışması PUŞİDE Projesi. 2016 . Düğün, Anadolu Gelinlerimiz 2017 Kurumumuzda ´Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi´ ve ´Sıfır Atık Projesi´ kapsamında "Geri Dönüşüm Kütüphanesi kurulmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
1.“Moda Tasarımında Bilgisayar Kullanımı CAD/CAM Eğitimi” Projesi İtalya Modena/Carpi 2.Tanıtım ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı Yetiştiren Eğitim-Öğretim Programlarının İncelenmesi” Projesi Hollanda/ Heemskerk  Azerbeycan Şakii pek Yolu festivalinde Türk Kıyafetlerini tanıtan defile Haziran -2015  Kazakistan –ASTANA’da Astana Yunus Emre Enstitüsü; Astana Valiliği, Astana Kadın ve Moda Dergisi, Uluslararası EXPO İş Kadınları Vakfı işbirliği Uluslararası moda festivalinde "Düğün Kıyafetleri" defilesi. Aralık-2015  ABD Pensilvania eyalatinde Peen müzesinde Kral Midas´ın Altın Çağı sergisine katılım Şubat-2016  Almanya -Berlin ITB Fuarı "Frigyadan Esintiler" Defilesi. Ocak 2014  2009-Amerika Chicago Türk Festivalinde defile ve Türk El Sanatlarımız Sergisi  2008-Hollanda Türk Büyükelçiliğimizin ev sahipliğinde Hollanda Mastrihc ve Lahey olmak üzere 2 defile gerçekleştirilmiştir.
Diğer Hususlar
Enstitümüz Atölyelerinde öğretmenlerimiz mevcut yılın teması doğrultusunda Tasarım Bölümünden gelen eksizler doğrultusunda prototipler üretirler. Bu atölyelerde öğrenci bulunmamaktadır. Dersliklerde ise Beceri geliştirme kursları düzenlenmektedir. Yaş Eğitim cinsiyet ayrımı gözetilmez. Geleneksel Türk El Sanatları icra edilir.