Mrt

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Celile Eren ÖKTEN enstitümüzdeki atölyeleri, müzemizi ve satış galerimizi ziyaret ederek, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürümüz Sn. Durna GÜLŞEN’den yapılan çalışmalar ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Mrt

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Celile Eren ÖKTEN, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz METE, Eskişehir Valimiz Sn. Hüseyin AKSOY’ un kıymetli eşi Sn. Hülya AKSOY, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Nazan Suna ALPURAL, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Sinan AYDIN’ın kıymetli eşi Sn. Vildan AYDIN, İl Müdür Yardımcılarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat SERTSÖZ, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürümüz Sn. Durna GÜLŞEN ve beraberindeki heyet Anadolu’nun bu topraklarında yüzyıllar öncesinden bugünlere uzanan kültürünü yansıtan “Sanat ve Zanaatın İzleriyle 65.Yılımız” sergimizin açılışını gerçekleştirdi.

Mrt

Eskişehir Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü olarak koordineli yürüttüğümüz "Eskişehir L Tipine Kadın Eli Değdi" projesi ile kadın hükümlülerin dokuma atölyerinde aldığı eğitimler sonucu hazırladıkları ürünler "İlmek İlmek Dokunmuş Hayatlar, Kadınların Elleriyle Özgürleşiyor" satışlı sergisinin açılışını Eskişehir Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ali YELDAN, Eskişehir Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sinan AYDIN ve diğer protokol üyeleri yaptı.

Sergimiz 13 Mart tarihine kadar VEGA Outlet'de ziyaretçilere açık kalacaktır.

Şbt

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz, "Zarafetin ve İnceliğin Kesiştiği Yer : Frigler" sergimize , Eskişehir Valimiz'in kıymetli eşi Sayın Hülya AKSOY Hanımefendi , Vali Yardımcımız Sayın Oğuz ŞENLİK, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Bülent AVNAMAK, İl Milli Eğitim Müdürümüzün kıymetli eşi Sayın Vildan AYDIN, Eskişehir Olgunlaşma  Enstitüsü Müdürümüz Sayın Durna GÜLŞEN, Daire Müdürlerimizin eşleri,  çok sayıda protokol ve eşleri ile katılım sağlanmıştır.

Sergimize katılım sağlayan tüm protokol ve sanatseverlere teşekkür ederiz.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sinan AYDIN ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Muhammed BÜYÜK kurumumuzu ziyaret ederek, çalışmalarımız ile ilgili Enstitü Müdürümüz Durna GÜLŞEN'den bilgi almıştır.

Nazik ziyaretleri ve destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Cumhuriyetin 100. Yılında Dokumalarımız “Miras” sergisi, Millî Eğitim Bakanımızın eşi Ayşe Tekin Hanımefendi ve Genel Müdürümüz Cengiz Mete'nin katılımlarıyla CSO Ada Ankara’da açıldı.

Kas

Enstitümüzde stilist olarak görev yapmakta olan usta öğreticimiz Gamze Şahin, Balikesir Kent Konseyi ‘nin düzenlediği Sanatın On Hali lll Geleneksel Türk Sanatları Yarışmasında Balıkesir Aba Dokuma Kategorisinde Mansiyon Ödülü almıştır. Bu kategoride ödül alan tek kişi olan usta öğreticimizi kutluyoruz.

Ekm

Yüce fedakârlıkları vardır, kimi soğukta donmak üzereyken düşman işgalinin içinde yarattığı ateşle ısıtır yüreğini, kimi yavrusunu bile görmez gözü cephede şehitlik mertebesine ulaşır. Ama biri vardır ki, vatan sevgisiyle yapılabilecek en büyük fedakârlığı yapmıştır!”

Olgunlaşma Enstitüleri Eskişehir tarafından hazırlanan sergi, 29 Ekim 2023 tarihinde Vega Outlet Avm Sergi Salonunda tüm sanatseverlerle buluştu.

Ekm

Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü olarak Doğanın Hazinesi: Sarıcakaya” sergisi ile Sarıcakaya’nın Dokuma Tarihine bir yolculuk gerçekleştirdik.

Sergimiz 18 Ekim 2023 tarihinde Sarıcakaya Belediyesi Sosyal Tesislerinde tüm sanatseverlerle buluştu.

Ekm

Olgunlaşma Enstitüleri Eskişehir olarak hazırladığımız "İz Bırakanlar " sergimiz Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Ağu

2022-2023 Yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Enstitümüz yağlıboya resim kursu alanındaki kursiyerlerlerin yıl boyu yapmış oldukları resimlerin sergisini, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali PEHLİVAN ve beraberindeki heyet ziyaret ettiler.

Ağu

2022-2023 Yılı Kursiyer Defilemiz başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2 yıllık Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencileri, Kadın Dış Giysileri Dikimi kursiyerlerinin özenle hazırlamış olduğu kıyafetlerin yıl sonu defilesi  enstitümüzde sergilenmiştir.

Haz

Hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Okulumuzu ziyarete gelmişlerdir. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

May

Afet bölgesi için Enstitümüz tarafından yapılan çalışmaları incelemek üzere 26. ve 27. Dönem Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir valimizin eşi Sayın Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Sayın Pervin Töre, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sayın Ali Pehliven, Sayın Osman Cebeci, Sayın Barış Hanci, Sayın Muhammet Büyük ve  beraberindeki heyet okulumuzu ziyarette bulunmuştur.

May

Eskişehir Valimizin Saygıdeğer eşi Uzm. Dr. Sayın Dilek Didem Ayyıldız Hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Pervin Töre, İl Kültür Turizm Müdürü Sayın Şennur Azade, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Sertsöz, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Özcan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Ünalır ve beraberindeki heyetin açılışını yapmış olduğu “Midas’ın Altın Yolu- Frigya” sergimiz, 19 Ocak 2023 tarihinde Eti Arkeoloji Müzesinde kıymetli misafirlerimizin beğenisine sunulmuştur.